ZENÉLŐ HÁZ: Rövid szünet után megint kakofón hangzavarral uralja a párkányi Kossuth utcát egy feltételezhetőn zakkant nőszemély

2014. február 19. - 13:47 | Régió

PÁRKÁNY – Bár a Kossuth utcai épületben ma is folyamatosan szólt az őrjítő zene, úgy tűnik, előbb-utóbb mégiscsak lesz foganatja a múlt pénteki rendőrségi akciónak.

ZENÉLŐ HÁZ: Rövid szünet után megint kakofón hangzavarral uralja a párkányi Kossuth utcát egy feltételezhetőn zakkant nőszemély

Mint arról portálunkon hírt adtunk, múlt héten pénteken a készenléti rendőrség és az állami rendőrség speciális csoportja szállt ki ahhoz a párkányi, Kossuth utcai házhoz, melynek tulajdonosa, középkorú nő, Eva Nothartová több, mint 14 éve terrorizálja az utca és a környék lakóit Placido Domingo technikailag pocsék minőségű, végtelenített áriáival, ráadásul folyamatos sípolás és recsegés szól a háttérben.

A Paraméter ma, azaz szerdán délelőtt a helyszínen győződött meg róla, hogy a múlt pénteki rendőrségi akció után semmi sem változott. Az eszelős és feltételezhetően zakkant banya még valami tepsirecsegéssel meg ventillátorhanggal is föltuningolta a Domingo-áriákat.

Ugyanakkor Božena Bruchterová, Nyitra megye rendőrségi szóvivője ma a következőket közölte a Paraméterrel: 2012-ben és 2013-ban az 52 éves párkányi nő ellen egészségkárosítás címén büntetőjogi eljárás folyt, ezt azonban a nyitrai kerületi ügyészség megszüntette. Jelenleg az érsekújvári nyomozóhivatal vizsgálótisztje büntetőjogi eljárást folytat a nő ellen, életveszélyes fenyegetés, állandó zaklatás-követés és folyamatos egészségkárosítás címén.

-Mindhárom esetben zajlik a nyomozás, jelenleg az Állami Közegészségügyi Hivatal szakvéleményére várunk – tette hozzá a kerületi rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint ismeretes, tavaly párkányi lakosok és civilek is tüntettek a nő tűrhetetlen viselkedése ellen, az ügyben Ján Oravec polgármestert és utcabelieket is kihallgatott a rendőrség. Vincze Tibor párkányi lakos kezdeményezésére az OľaNO frakciója a parlamentben a 40/1964-es törvény módosítását kezdeményezte, ezt azonban nem sikerült megszavaztatni. Vincze Tibor, aki már tavaly külön nyílt levelet írt az ügyben Paška házelnöknek és a parlamenti képviselőknek, külön hangfelvételt és fényképeket is csatolt a levélhez. Most egy második levelet is készül a parlamentbe küldeni.

– Sajnos legutóbb nem szavazták meg a törvénymódosítást, de hat hónap múlva ismét be lehet adni a módosító javaslatot. A gond az, hogy az illető az 1964-es törvény szerint simán megússza pénzbírsággal, amit kifizet – és tovább zenél. Mert az illető csak csendháborítás miatt kaphat büntetést, de a decibelek betartására ügyel . Pont ezen akart változtatni a módosító javaslat. Hiszen ez a fajta hanghatás valójában folyamatos hangszennyezés, akár egészségkárosító hatása is lehet – fejtette ki a Paraméternek Vincze Tibor. Az általa és az OľANO által benyújtott módosítás lényege pont az, hogy az ilyen esetekben komolyabb szankciókkal lehessen véget vetni a törvénysértésnek.

Szerkesztőségünk az OľANO parlamenti frakciójának sajtóreferensét is megkereste az ügyben, ő e-mailben ígért tájékoztatást.

Az ügyészség a szakvélemények összegyűjtése után lépni fog az ügyben, de momentán Párkányban ugyanúgy szól a zene, s mindez állítólag egy kutya ugatásával kezdődött.

-b-