KÓRHÁZI PARKOLÁS: Bírósághoz fordult a főváros a fizetős parkolók miatt

2014. március 5. - 14:46 | Régió

A Pozsonyi Főpolgármesteri Hivatal a járásbírósághoz fordult a ligetfalui kórház előtti fizetős parkolók ügyében kedden.

Milan Ftáčnik (Smer-SD) főpolgármester előzetes intézkedésként azt kéri a bíróságtól, hogy akadályozza meg a Cirill és Metód kórház előtti nyilvános parkolóban a díjszedést. Erről Ľubomír Andrassy, a főpolgármester szóvivője tájékoztatott.

Januárban a pozsonyi képviselők bízták meg a főpolgármestert, hogy a város által birtokolt parkolók ügyében forduljon a bírósághoz. "A bírósági intézkedés egészen addig érvényben maradna, amíg a bíróság jogerős döntést nem hoz arról, hogy az egyetemi kórház és a ZIPP-S magántársaság közt köttetett koncessziós szerződés rendelkezései törvényesek" - magyarázta Andrassy.

A pozsonyi önkormányzat a szóvivő elmondása szerint azt szeretné, ha a bíróság kimondaná a szerződés érvénytelenségét. Hozzátette, hogy a magáncég feketén végzett építkezési munkálatokat a helyszínen.

Tavaly december 2-ától a pozsony-főrévi (Ružinov), illetve a ligetfalui kórház előtt is fizetni kell a parkolásért. A szerződést még a kórház előző vezetése írta alá, a jelenlegi pedig állítja, hogy felmondhatatlan. Az egyetemi kórház szóvivője, Petra Stano Maťašovská emlékeztetett, hogy ha releváns jogi érv nélkül mondják fel a szerződést, akkor a magáncég elmaradt nyereségét, illetve kártérítést is kell fizetniük mintegy egymillió euró értékben.

TASR/para