500 ezer euró kárértékű hamis termékre bukkantak a vámosok

2014. március 18. - 07:35 | Régió

DUNASZERDAHELY – 500 ezer eurós kárértékű hamisított márkájú árut foglaltak le hétfőn a nagyszombati vámkommadó tagjai. 10 298 darab hamis termékről van szó a vámhivatali jelentésben – tájékoztatta a sajtót Trnave Iveta Švárna vámhivatali szóvivő.

500 ezer euró kárértékű hamis termékre bukkantak a vámosok

Három áruszállítmány átvizsgálása derített fényt a bűncselekményre. Két szállítmány Kínából, egy pedig Vietnamból érkezett a dunaszerdahelyi konténertelepre. Valamennyi terméket a magyar, a szlovák és a cseh piacra szántak“ – közölte Švárna.

A hatóság emberei 501 női retikült, 2 000 mobiltokot, és 7797 ruhadarabot foglaltak le és megállapították, ha a lefoglalt termékek eladásra kerültek volna, mintegy 500 ezer eurós kára származott volna a hamisítás miatt a levédett márkák tulajdonosainak, egyszersmind az államnak..

Az illetékes vámhatóság azonnal értesítette a bűnesetről az eredeti márkák tulajdonosait, akik eldönthetik, megsemmisíthető-e a lefoglalt szállítmány, vagy márkahamisítás alapos gyanúja miatt az illetékes bírósághoz fordulnak.

Az esetleges megsemmisítés előtt a vámhivatal saját hatáskörében eldöntheti, hogy törvényes keretek között felhasználhatóak-e humanitárius célra a termékk, avagy sem. „Bármilyen döntés születik, mindenképpen ügyelni fogunk arra, hogy semmilyen piaci érdek ne sérüljön“ – húzta alá Iveta Švárna.

tasr/para

Címkék: vámosok, hamisítók