TÖMEGVEREKEDÉS: Több tucatnyian támadtak a fiatal focistákra

Szombaton délután tömegverekedés tört ki a késmárki járásbeli Hunfalván (Huncovce).

TÖMEGVEREKEDÉS: Több tucatnyian támadtak a fiatal focistákra

Jana Migaľová eperjesi kerületi rendőrségi szóvivő közölte, hogy a futballmeccsen kitört verekedés során négyen sérültek meg, a rendőrség pedig tíz személyt állított elő.

A faluba ifi és serdülő focisták érkeztek, hogy kortársaikkal megmérkőzzenek. A helyi klub tisztviselői közölték, hogy a helyi telep lakosai meg akarták akadályozni a mérkőzést. "Amikor megpróbáltunk beszélni velük, agresszívan viselkedtek. Némelyikük elrohant a telepre, ahonnan mintegy százan érkeztek vissza velük, és elkezdtek verni minket" - közölték.

A verekedést végül a helyszínre érkező, mintegy 15 rendőr fékezte meg. Jana Migaľová közölte, hogy mintegy 200 lakos volt a helyszínen, de csak egy kisebb csoportjuk avatkozott a verekedésbe. Hozzátette, hogy a négy sérültet a kórházban ellátták, majd hazaengedték őket. Könnyebb, illetve közepesen súlyos sérüléseket szenvedtek.

A szóvivő közölte, hogy garázdaság ügyében indult eljárás, és vélhetően néhány személyt testi sértéssel is megvádolnak. Hangsúlyozta, egyelőre nem tudni, ki kezdeményezte a verekedést, és ki, kivel verekedett össze.

TASR/SME/para