Elhantolt(?) alvilág

2014. március 25. - 12:00 | Régió

1999. március 30. - Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett kísérték utolsó útjára a tíz áldozatból ötöt, akik a március 25-i, minden idők legvéresebb szlovákiai leszámolásában hunytak el.

Feszült várakozás előzte meg a március 25-én, csütörtökön a Fontána étteremben lemészárolt "maffiózók": Pápay Tibor, Cseh Zoltán, Cseh Erik, Sárközy Róbert és Varga Norbert temetését kedden, március 30-án Dunaszerdahelyen - írta 1999. április 6-i számában a Csallóköz hetilap.

Kattints a képre a nagyításért!

Dunaszerdahelyen nemcsak a temető, hanem az egész város egy felbolydult méhkas képét mutatta már a kora délutáni órákban. A lakók arra számítottak, hogy megismétlődik az az 1995-ös emlékezetes felvonulás, amikor a most meggyilkolt dunaszerdahelyi vezér, Pápay Tibor testvérének, Zoltánnak koporsóját egy 30-40 luxusautóból álló konvoj kísérte végig a város utcáin - olvasható az 1999. március 31-i Új Szó hasábjain.

Kattints a képre a nagyításért!

A nagyszabású felvonulás azonban elmaradt. A Pápay-klán életben maradt tagjai, Écsi Béla és K. Norbert nem feltűnősködtek, a nyitrai Ľuboš Ferus pedig végig gorillái gyűrűjében maradt. A város feletti uralmat elveszítették, Sátor Lajos pedig visszatért Dunaszerdahelyre.

Fotó: TASRFotó: TASR

Fotó: TASRFotó: TASR

Fotó: TASRFotó: TASR

Kapcsolódó cikkeink:

Maffiaháború Dunaszerdahelyen - Mi történt 97-től a tízes gyilkosságig?

FONTÁNA: 15 év telt el a véres csütörtök óta

Kézigránát a síron, sírkő a szökőkútban

Ki állt a tízes gyilkosság hátterében?

Latrok hadviselése?

(parameter)

A Csallóköz hetilap archívumát a Bibliotheca Hungarica, az Új Szó korabeli cikkeit pedig a Szlovákiai Magyar Adatbank bocsátotta rendelkezésünkre.