Cukorbiznisz: Hivatalos forrásból nem erősítették meg a nagymegyeri gyanúsított halálát

2014. március 26. - 11:14 | Régió

A Paraméter nem hivatalos forrásból úgy értesült, hogy a vizsgálati fogságban elhunyt B. Gyula, a közelmúltban leleplezett bűnszövetkezet egy állítólagos tagja.

Cukorbiznisz: Hivatalos forrásból nem erősítették meg a nagymegyeri gyanúsított halálát

Mint korábban közöltük, a rendőrség március 17-én razziát tartott Nagymegyeren, Nádszegen, Galántán és Felsőszeliben is. Iratokat, számlákat, pénztári bizonylatokat és adathordozókat foglaltak le.

A Nemzeti Nyomozóhivatal (NAKA) három személy ellen indított eljárást bűnszövetkezetben elkövetett adócsalás és biztosítási csalás címén. Egyikük a nagymegyeri B. Gyula, akit azóta vizsgálati fogságba helyeztek.

A gyanúsított környezetéből származó információ szerint az előzetes letartóztatásban lévő B. Gyula életét vesztette. Hivatalos forrásból azonban nem erősítették meg, de nem is cáfolták értesülésünket. Az Országos Rendőrkapitányság szóvivője, Michal Slivka azt közölte, hogy a vizsgálati fogságban lévőkkel vagy elítéltekkel kapcsolatban az Igazságszolgáltatási és Büntetés-végrehajtási Őrök Testületéhez (Zbor väzenskej a justičnej stráže) fordulhatunk.

Utóbbi testület igazgatója irodájának vezetője, Adrián Baláž pedig arról tájékoztatott bennünket, hogy mivel a testület sem a kérdéses személy, sem a hozzátartozói írásos beleegyezésével nem rendelkezik, így nem közölhet információt a személyét illető kérdésekben.

-para-