Naszvadon termálfürdő épül – 2,5 millió euróért

2014. április 20. - 13:47 | Régió

Már jövőre megnyitnák a fürdőt.

Naszvadon termálfürdő épül – 2,5 millió euróért

A Komáromi járásbeli Naszvadon termálfürdő épül - 2,5 millió euró értékben. Ha minden a tervek szerint halad, akkor már jövőre megnyitnák a fürdőt – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Haris József polgármester. A falu sokáig keresett befektetőket a projektre, végül is az önkormányzat úgy döntött, hogy egyszerűbb változattak, a költségek lefaragásával a fentebbi értékben – saját erőből építik meg a fürdőt. A kiszemelt terület a község hosszú távú területrendezési és –fejlesztési tervében is turisztikai és üdülőterületként szerepel.

A terület, azaz a 49 hektár a falu, Naszvad tulajdonában van. Ezen a területen három kinti termálmedencével és a hozzátartozó kiegészítőkkel számolnak. A beruházó ki szeretné aknázni az 1505 méter mélységű, hatvan fokos vizet adó termálforrás előnyeit –tehát nem csak a naszvadiak és a környékbeliek, de Érsekújvár és Ógyalla vonzáskörzetével is számolnak – ez kb. hetvenezer embert jelent.

A medencék összterülete 671 négyzetméter. A nyári idényben naponta mintegy 1104 látogatóval számolnak. Telente pedig napi 324 látogatóval. A fürdő parkolójának kezdeti kapacitása 84 személyautó, 4 parkolóhely a mozgáskorlátozottak részére és két parkolóhely autóbuszok számára.

Az új naszvadi termálfürdőben a tervek szerint téli idényben kilenc munkahely lesz, a nyári szezonban pedig tizennégy munkahely lenne.

TASR, -para

Címkék: termálfürdő