TÖMEGBALESET: Motorosok ütköztek a Slovakia Ringen - öt sérült!

2014. május 12. - 10:11 | Régió

DIÓSPATONY – Hétfőn délelőtt súlyos baleset történt a Slovakia Ringen.

TÖMEGBALESET: Motorosok ütköztek a Slovakia Ringen - öt sérült!

A tűzoltókat tíz órakor riasztották, két kocsival is azonnal a helyszínre indultak. Két mentőhelikoptert, illetve több mentőautót szintén riasztottak a helyszínre.

Információink szerint egy szabad edzésen történt a baleset a Dióspatony közelében fekvő ringen. Egy 37 éves motoros kisodródott, majd a ring helyszínre érkező biztonsági személyzetének autójába belehajtott egy másik, 40 éves motoros, aki vélhetően nem tett eleget a biztonsági szolgálat utasításainak.

További személyekkel együtt összesen öten sérültek meg. Tomáš Bílik nagyszombati kerületi tűzoltósági szóvivő közlése szerint három motoros közül kettő (40 és 35 évesek) súlyos sérüléseket szenvedett, egy motoros, valamint a biztonsági személyzet két munkatársa könnyebben sérült meg.

A két súlyos sérültet mentőhelikopterrel Pozsonyba és Nyitrára szállítottak, míg a könnyebb sérülteket a dunaszerdahelyi kórházban ápolják.

Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, hogy mivel nem közúti forgalomban történt balesetről van szó, ezért gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés ügyében indul büntető eljárás.

-para-