Törvényes kutyapecérek - Befogták a Dunaszerdahelyen ólálkodó kutyafalkát

2014. május 14. - 15:45 | Régió

DUNASZERDAHELY – Kilenc kóbor ebet fogtak be állatvédők a városi rendőrök közreműködésével május 14-én – áll a városi rendőrség Facebook-profilján.

Törvényes kutyapecérek - Befogták a Dunaszerdahelyen ólálkodó kutyafalkát

Az információ szerint a délelőti órákban a városi rendőrség segítségével a "Sloboda zvierat" munkatársai fogták be azt a falkát, amely az elmúlt hetekben háborítatlanul portyázott a járási székhelyen.

A városi rendőrség parancsnoka, Csiba Tibor elmondta, hogy a kutyák az elmúlt hetekben a város klönböző pontjain bukkant fel, eközben pedig autót is megrongáltak, valamint a lakosok bejelentései alapján emberre is rátámadtak.

A befogásukkal kapcsolatban elmondta, hogy az a törvényes előírásoknak megfelelően történt. Közülük öt ebet a civil szervezet elvitt saját menhelyére, négy pedig egyelőre a városi rendőrség Kisudvarnoki úton lévő megőrzőjében maradt. "A nálunk maradt kutyákat igyekszünk odaajándékozni, esetleg cégeknek is a telephelyük őrzésére" - mondta a parancsnok. Aki befogadná a kutyákat, jelentkezhet a városi rendőrség 159-es hívószámán.

Csiba Tibor elárulta azt is, hogy az elmúlt három évben összesen 131 gazdátlan kóbor ebet fogtak be a városi rendőrök, melyek közül 67 új gazdára talált. Elmondta azt is, hogy amennyiben nem sikerül itt gazdát találni nekik, akkor a civil szervezetekkel együttműködve próbálják elhelyezni.

-para-