Zöldövezetben építenék meg a hipermarketet - tiltakoznak a párkányiak!

2014. május 14. - 14:59 | Régió

PÁRKÁNY – Petíció indult a Duna partján lévő zöldövezetben megépítendő hipermarket ellen.

Zöldövezetben építenék meg a hipermarketet - tiltakoznak a párkányiak!

Az Ardis részvénytársaság tervez megépíteni egy hipermarketet Párkányban, a Duna partján, a rendelőintézet közelében, mely terület a városfejlesztési tervben pihenőzónaként szerepel, 30-%-os beépítettséggel. A befektető az önkormányzat elé terjesztette kérvényét a városfejlesztési terv módosítására, mely szerint emelnék az üzletekkel való beépítettség mértékét a vonatkozó területen. A Duna-parti építkezés ellen azonban petíciót indítottak a városban.

"Nem a hipermarket megépítése ellen tiltakozunk, hanem Duna-parton való elhelyezése ellen. A város szélén elegendő terület van egy ilyen komplexum elhelyezésére. Nem egyezünk bele abba, hogy a zöldövezetet helyét egy hipermarket vegye át" - fogalmazott a petíciós bizottság egy tagja, Tuloki Attila.

A petíció megfogalmazói tartanak attól is, hogy emiatt a megnövekedhet a forgalom, és romlana a közlekedés helyzete a rendelőintézetnél. A befektető képviselője azonban a petíciós bizottság tagjaival való találkozójakor megalapozatlannak nevezte ezeket az aggodalmakat. Közölte, hogy saját költségén építene ki egy körforgalmat, amely által a jelenleginél is biztonságosabbá válna a közlekedés, emellett a terveik közt szerepel 150 parkoló építése. Az építkezés pozitívumai közé sorolta a befektető képviselője azt is, hogy mintegy 60 új munkahely létesülhet, és a környező telkek ára is emelkedhet a vállalkozói hálózatok kiépülésével.

Az Ardis által megépítendő hipermarket a projektdokumentáció szerint 13 500 négyzetméteres területet foglalna el, miközben a beépített rész 3 750 négyzetmétert tenne ki. Az idei év harmadik negyedévében kezdenék az építkezést, amely mintegy hat hónapig tarthat. A befektetés teljes összege 3,3 millió euró.

TASR/para