Helló, ezt a 30 milliót, légyszi, írjátok a számlámra - szólt az idős német a pozsonyi Auparkban

2014. május 22. - 14:58 | Régió

20 évig terjedő börtön fenyegeti a 73 éves németet, aki hamis váltót mutatott be az Aupark egy bankfiókjában.

Helló, ezt a 30 milliót, légyszi, írjátok a számlámra - szólt az idős német a pozsonyi Auparkban

A 73 éves Heribert Fridrich A. márciusban tért be az Auparkban az egyik bankfiókba, ahol nyitott egy számlát. Majd bemutatott egy 30 millió eurót tartalmazó váltót, amit a rajta lévő információk alapján egy francia bank állított ki. Azt kérte, hogy a pénzt írják a számlájára.

Tibor Gašpar országos rendőrkapitány arról tájékoztatott, hogy a nem mindennapi pénzügyi műveletet jelentették a rendőrségen, és a hatóságok még aznap lecsaptak. "Elkezdődött a vizsgálat, hogy valóban releváns pénzügyi műveletről van-e szó" - fogalmazott.

Mivel a pénz nem került a számlájára, Heribert Fridrich A. április 30-án visszatért a bankfiókba, hogy megtudja, mi a gond. Gašpar közlése szerint a bankban azt mondták neki, hogy még vizsgálják az adatokat.

Ezt követően május 5-én jelent meg ott ismét, de ekkor már rendőrök várták. A rendőrkapitány elárulta, hogy fizetőeszköz hamisítása ügyében indult ellene büntető eljárás. Hozzátette, arra gyanakodnak, hogy a bűncselekmény nem egy személyhez fűződik, és vizsgálják, hogy a háttérben állhat-e még valaki.

TASR/para