MIRE KÉSZÜLTEK? Egy ilyen távcsöves mordállyal ültek négyen egy Audiban Galántán!

2014. június 3. - 18:34 | Régió

A galántai rendőrség hétfőn a kora reggeli órákban négy férfit tartóztatott le, akik a képen látható fegyverrel ültek egy Audi A8-asban.

MIRE KÉSZÜLTEK? Egy ilyen távcsöves mordállyal ültek négyen egy Audiban Galántán!

A rendőrjárőrök a Pozsonyi utcában leparkolt Audiban ülő férfiakat ellenőrizték, és egy Ruger típusú, optikai távcsővel ellátott lőfegyvert találtak náluk. Emellett az egyik férfinál két tölténytárat, valamint kilenc további lőszert találtak, amelyekre nem volt engedélye. Természetesen a fegyverre sem.

Mária Linkešová nagyszombati kerületi rendőrségi szóvivő közlése szerint a négy férfit a rendőrség kihallgatta, majd az ügyben megbízott nyomozó illegális fegyverkezés ügyében kezdeményezett büntető eljárást. Ezt követően azonban szabadon távozhattak.

A rendőrség vizsgálata során több helyiségben is házkutatást tartottak, ezek során pedig 200 további, különböző típusú és kaliberű töltényt találtak. A lefoglalt lőszereket szakértői vizsgálat alá vetik.

A szóvivő elmondta, hogy egy 38 éves galántai férfi ellen tettek vádemelési javaslatot, aki ezért háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető.

-para-