DRÁMA EGY POZSONYI BUSZON: Kirúghatják a sofőrt, aki pisztolyt rántott egy késes huligánra!

2014. június 6. - 12:41 | Régió

A sofőr egy gázpisztolyt fogott az utasra, aki állítólag késsel fenyegetőzött előtte. A sofőrt kirúghatják.

DRÁMA EGY POZSONYI BUSZON: Kirúghatják a sofőrt, aki pisztolyt rántott egy késes huligánra!

A Nový Čas számolt be pénteken az esetről, amely még múlt szombaton este történt Pozsonyban, a Slovnaftská úton Farkastorok (Vlčie hrdlo) városrészben.

A lap forrása szerint, aki épp akkor a 70-es busz érintett járatán utazott, az incidenst hat fiatal provokálta ki, akik az egész úton hangoskodtak és másokat sértegettek és zaklattak. Az utasok kérésére a sofőr először csak szóban figyelmeztette a huligánokat. Ez viszont állítólag az egyiküket annyira felbőszítette, hogy kést rántott a sofőrre.

"A pengéje úgy 15 centis lehetett" - írta le a neve elhallgatását kérő szemtanú. A sofőr erre előhúzta gázpisztolyát, a késes fiatal pedig meghátrált. Ezután leszálltak, majd még néhányszor belerúgtak a buszba és elmentek.

Az incidens folytatása azonban a Pozsonyi Közlekedési Vállalatnál zajlik, és a Nový Čas információi szerint felmondás fenyegeti a sofőrt. "Nem lehet nálunk még könnygáz sem. A fegyverem rendesen szerepel a nyilvántartásban" - közölte a lappal a sofőr.

A rendőrség a sofőr elmondása szerint önvédelemnek ítélte az esetet, a közlekedési vállalatnál azonban máshogy tekintenek erre.

"A sofőr súlyosan megszegte a belső szabályzatot azáltal, hogy a diszpécsert csak az incidens után és nem közben értesítette, és azzal is, hogy fegyvert tartott magánál, ami szolgálatteljesítés közben tiltott" - tájékoztatott Adriana Volfová szóvivő. Amíg ki nem vizsgálják az egész esetet, szolgálaton kívülre helyezték a sofőrt.

Nový Čas/para