Rejtélyes betegségben meghalt egy fiú – a szülők a mentőket okolják

2014. június 14. - 17:27 | Régió

Nižný Žipov – péntek reggel meghalt egy 12 éves fiú. Reggel az anyukája orvoshoz akarta vinni, mivel láza volt és előző nap hányt az iskolában. A fiút azonan a rejtélyes betegsétől már nem tudták megmenteni. A család szerint erről a mentősök tehetnek, akik későn érkeztek.

„Azt mondta nekem: bácsi, nem tudok felállni. Ezek voltak az utolsó szavai“ – nyilatkozta a szomszéd, Dezider Nistor. Ezután gyorsan tárcsázták a 155-t.

„Azt mondták: végezzenek szájból szájba lélegeztetést, ha szükséges, aztán hívjanak újra, hogy mi történt“ – tette hozzá a szomszéd. „Minden beszélgetés bizonyos időt vesz igénybe, amíg megtudjuk, mi és hol történt. Ebben az esetben ez öt és fél percet tartott“ – tájékoztatott Boris Chmel, az operációs központ szóvivője.

A fiút eközben már a helyi doktornő is elkezdte éleszteni. A család számára örökkévalóság volt, míg a mentősök megérkeztek.

„Reggel 6:56-kor adtuk ki az utasítást a személyzetnek a kivonulásra. 7:15-re ott voltak“ – tette hozzá Chmel. „Legalább 50 percet tartott“ – állítja a szomszéd.

A mentősök életmentő berendezésekkel folytatták az élesztést, a 12 éves Stanko azonban már nem tért magához többé. Halálának okát eddig senki sem tudja.

A helyi rendőrkapitányság szóvivője szerint eljárást indítottak az ügyben.

noviny.sk/para