Érsek Árpád szerint komfort és takarékosság miatt is jobbak a vasúti magáncégek

2014. június 20. - 11:34 | Régió

A Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom útvonalon szállító magán vasúttársaság kétszer több utast szállított, mint az állami vállalat.

Érsek Árpád szerint komfort és takarékosság miatt is jobbak a vasúti magáncégek

„Ráadásul, a magáncég alacsonyabb áron biztosított nagyobb kényelmet“ – nyilatkozta Érsek Árpád parlamenti képviselő mai sajtótájékoztatóján. A Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom szakaszokat összekötő magánvállalat csaknem kétéves tevékenysége után elmondható, hogy a vasúti liberalizáció egyértelműen a polgárok érdekeit szolgálja.

„A számok magukért beszélnek: a Pozsony – Dunaszerdahely – Komárom útvonalon szállító magántársaság 2012 márciusától számítva, tevékenysége első évében 1,5 millió utast szállított, ami kétszerese az állami társaság által egy évvel azelőtt szállított utasok számának. Ráadásul megkétszereződött a járatok száma is, a vonatok sűrűbben közlekednek“ – magyarázta Érsek Árpád, aki szerint folytatni kellene a szlovák vasúti közlekedés liberalizációját.

„A polgároknak meg kell adnunk annak a lehetőségét, hogy maguk döntsék el, az állami, vagy a magán vasúttársaság mellett döntenek“ – figyelmeztetett a Híd párt parlamenti képviselője és kiemelte a kormánnyal szemben megfogalmazott elvárását : az árban kedvező és minőségibb közlekedés minél több polgár számára elérhető legyen. „Értékelem, hogy decembertől a Pozsony-Zsolna-Kassa vasúti csomópontok közti közlekedést is magánvállalat teszi lehetővé. Éppen azért, mert olcsóbbak, kényelmesebbek és effektívebbek tudnak lenni, fontos, hogy a magánvállalatok a kisebb, helyi vasútállomásokat is összeköthessék a fő vasúti csomópontokkal“ – magyarázta Érsek Árpád és azt is hangsúlyozta, hogy a magánvállalatoknak meg kell adni a lehetőséget, hogy a régiókban is szállíthassanak, ha ez a polgárok számára kedvező lehet. „Természetesen fontos egyeztetni a grafikonokat és javítani a közlekedési szolgáltatásokat, hogy a távoli településeken élő polgárok is, a városiakhoz hasonlóan, gyorsan, biztonságosan és kényelmesen jussanak el uticéljaikba.“

A Híd parlamenti képviselője azt is megemlítette, hogy a Szlovák Vasúti Társaság 7 millió euró veszteséggel zárta az évet: „Hosszútávon is igazolódik, hogy ez a társaság nem képes hatékonyan gazdálkodni, és sem kedvező árat, sem megfelelő színvonalat nem tud biztosítani a polgárok számára."

Híd sajtószolgálat, - para