Mégsem épül Kaufland Párkányban

2014. július 13. - 16:10 | Régió

Az önkormányzat júliusi ülésén döntött arról, hogy nem engedélyezi a területfejlesztési és területrendezési terv módosítását.

Mégsem épül Kaufland Párkányban

Az önkormányzat júliusi ülésén döntött arról, hogy nem engedélyezi a területfejlesztési és területrendezési terv módosítását, tehát mégsem épül Kaufland áruház Párkányban. A képviselői interpellációk keretében egyebek közt közlekedési gondokra és az új közvilágítás közbeszerzésére is rákérdeztek, Ján Oravec polgármester közölte, hogy a Vadasban 120 férőhelyes wellness –centrum épül.

A testületi ülésen Klacsan Teréziát választották meg a város főellenőrének, a polgármester pedig felsorolta az oktatási intézmények új igazgatóit is. A gyűlés legfontosabb pontja a közterületfejlesztési- és rendezési terv megváltoztatása volt. Mint ismeretes, erre azért volt szükség, mert az Ardis cég szándékai szerint a Poliklinika melletti Duna-partszakaszon Kaufland-áruház épült volna. A testület most döntött, nem engedélyezi a területfejlesztési terv megváltoztatását, éppen ezért az áruház sem épülhet ott fel. Az ülésen az Ardis cég képviselője és a beruházás ellen tiltakozó petíciós bizottság tagja is kifejtette álláspontját. Jozef Slabák képviselő határozottan ellenezte a beruházást, de volt, aki támogatta. Végül is hat- kilences szavazati aránnyal elutasították a beruházást.

Az önkormányzat júliusi ülésén megszavazták a város 2OO ezer eurós kontokorens hitelének megújítását és jóváhagyták azt a költségvetés-módosítást is, melynek értelmében felújítják az adminisztratív centrum helyiségeit, melyeket az állam bérel a városházától. Az ülésen jóváhagyták a kulturális bizottság által javasolt támogatásokat – Himmler György képviselő javaslatára a Forma Polgári Társulás 450 euró helyett 600 euró támogatást kap az idei Formafeszt megrendezésére.

-buch-