Már SMS-ben is lehet vonatjegyet vásárolni a Magas-Tátrában

2014. július 15. - 16:05 | Régió

Már SMS-ben is megvásárolhatóak a vonatjegyek a Magas-Tátrába – áll a Szlovák Vasúttársaság közleményében.

Az utasoknak a szöveges üzenetet a 2233-as számra kell küldeniük. „Ez egy újabb lehetőség arra, hogy az emberek gyorsabban juthassanak jegyhez” – nyilatkozta Jozef Schmidt, a társaság elnöke.

Az új szolgáltatás főleg akkor jön jól, ha valahol már nincs nyitva a pénztár. Az SMS-jegy a Magas-Tátrában 57 kilométeren érvényes, konkrétan a Tátrai Elektronikus Vasút (TEŽ) útvonalán Csorba-tótól, Ótátrafüreden (Starý Smokovec) keresztül Poprádba, vagy Tátralomnicról (Tatranská Lomnica), Štrbáról (Csorba) Csorba-tóra és Poprád – Tátra - Studený Potok – Tátralomnic útvonalon.

Az SMS-jegy 2 euróba kerül és két órán keresztül érvényes bármelyik távolságra. Ezenkívül az utasok napi jegyet is vásárolhatnak, aminek ára 4 euró. Mindkét jegynek van olcsóbb verziója.

„Fokozatosan szeretnék kibővíteni ezt a szolgáltatást a többi vasútvonalra is” – mondta Schmidt, a Szlovák Vasúttársaság elnöke.

A Magas-Tátrában a vonatokon nincs vonatvezető, ellenőrök ellenőrzik a jegyeket. Az utasoknak előre meg kell vásárolni a jegyet, amit aztán meg kell jelölni a vonaton. Ha érvénytelen a jegy, vagy nem lett megjelölve 30 eurót büntetést kell fizetni.

tasr/para