Minden a dió körül forgott a hagyományos falunapon

2014. július 20. - 15:35 | Régió

DIÓSFÖRGEPATONY- A diós települések találkozójával egybekötött falunap idén is elsöprő sikert aratott.

Minden a dió körül forgott a hagyományos falunapon

Szombaton rendezték meg a dunaszerdahelyi járásbeli községben a hagyományos falunapot. Az ünnepség 12 óra után diófaültetéssel vette kezdetét a kultúrház melletti parkban. Gálffy Szilárd polgármester elmondása szerint a szombaton ültetett diófa nemcsak emlékül, hanem jelképül is szolgál majd Diósförgepatony és a többi diós település számára egyaránt.

A falunap ünnepélyes megnyitójára a sportpályán került sor, ahol a polgármester köszönetét fejezte ki a diós településeknek, hogy ellátogattak a csallóközi ünnepségre. A községet megtisztelte jelenlétével Érsek Árpád, a Híd párt parlamenti képviselője is.

A délután a diós települések műsorával folytatódott. Színpadra léptek diósdi, gyenesdiásdi, bihardiószegi, diósviszlói, dióskáli és hazai tehetségek egyaránt. A Diósförgepatonyi Modern Tánccsoport Házi Csilla vezetésével idén is elkápráztatta a közönséget fergeteges előadásával.

Természetesen a gyerekek sem unatkoztak, ugrálóvárak szórakoztatták őket a futballpályán. A délutáni órákban autóbusz közlekedett a Slovakia Ringre, ahol további kikapcsolódás, gyermekprogramok várták a lurkókat. A versenypályán kipróbálhatták a Driving Academy borulás szimulátorát, valamint megtekinthették a Praga R1 versenyautó bemutatóját is.

Az ünnepség fő attrakciója Dobrády Ákos koncertje volt, ami hatalmas tömeget vonzott a helyi futballpályára. A magyarországi énekes elmondása szerint nagyon jól érezte magát Diósförgepatonyban. A koncertre rengetegen ellátogattak a környező településekről is.

A falunap hajnalig tartó utcabállal ért véget.

(FL)