673 darab Samsung Galaxy-t foglaltak le a szlovák vámosok Komáromban

2014. augusztus 8. - 14:37 | Régió

A Nyitrai Adóhivatal és Vámhivatal együttműködésében az elmúlt napokban 673 mobiltelefont és 86 memóriakártyát foglaltak le Komáromban.

673 darab Samsung Galaxy-t foglaltak le a szlovák vámosok Komáromban

Stanislav Pacher, a vámhivatal szóvivője közölte, hogy a lefoglalt áru értéke eléri a 90 ezer eurót.

A vámosok egy személyautót ellenőriztek Komáromban, és kiderült, hogy a rakodóterében 20 darab Samsung Galaxy típusú mobiltelefont, valamint 86 darab memóriakártyát is szállítanak. A vámosok lefoglalták az árut, mivel felmerült a gyanúja, hogy hamisítványokról van szó.

A magyar állampolgárságú sofőr ugyanis az áru szállítási papírjain kívül semmilyen más dokumentumot nem tudott felmutatni, amellyel az eredetét igazolta volna.

Stanislav Pacher közölte, hogy amíg ki nem derül, hogy sérültek-e az áru védjegye tulajdonosának érdekei, addig a vámosok raktárában helyezik el a telefonokat. Az áru tulajdonosát az előírások megsértése miatt 3319 euróig terjedő összeggel büntethetik.

A napokban egy komáromi raktárban is jártak a vámosok, ahol összesen 653 mobiltelefon eredetét nem tudták igazolni az áru tulajdonosai. A hatóságok lefoglalták az összesen mintegy 85 ezer euró értékű mobiltelefonokat.

TASR/para

Címkék: hamis áru, vámosok