Jótékonysági kerékpártúra Nagymegyeren a vásárúti Zoráért

2014. augusztus 8. - 18:08 | Régió

Tavaly azaz 2013-ban a Tekergők kerékpárklub vezetősége elhatározta, hogy a Szent István teljesítménytúra rendezvény teljes bevételét felajánlja jótékony célra. Ez a bevétel a tombolából illetve a nevezési díjból jött össze. 

A Geri csodalámpás polgári társulás vezetőségével felvették a kapcsolatot, akiknek a küldetésük hogy segítse azon gyermekeket akik hosszú időre kénytelenek az onkológiai osztályon feküdni. Mivel játékokkal és más alapvető dolgokkal többé-kevésbé ellátják őket, így olyan ajándékot szerettek volna vásárolni, amit egyébként a beteg gyermek családja nem engedhet meg magának.

A gyermekpszichológus és a kórházi személyzettel történő beszélgetés után a kerékpárklub arra jutott, hogy az életminőségük javítása érdekében olyannal ajándékozza meg a gyermekeket, ami igazán hasznos lehet számukra. Sok gyermek nem tudja rendszeresen tartani a családjával a kapcsolatot egy hosszabb kórházi kezelés során. Ezért úgy döntöttek, hogy a felajánlott pénzből vásárolnak két laptopot. Az ajándékot átadták a két legrászorultabb gyermeknek, akik nagyon örültek.

Idén sem lesz másképp, mint ahogy tavaly volt. 2014 augusztus 16-án a sportpályán reggel 8 órátl délután 3 óráig tartó Szent István napi teljesítménytúra teljes bevételét jótékony célra szeretnék fordítani.
"Ebben kérem a segítségüket, hogy akinek módjában ál, az segítsen. Idén a kisgyermek akit támogatni szeretnénk egy Vásárúti 2 éves kislány. Balogh Zora a neve, és nagyon aranyos, életvidám kisgyermek. Sajnos a hazai orvostudomány még nem ál olyan szinten, hogy a gyógyulását elősegítő műtéteket elvégezzék rajta. A kislány koraszülött volt ikertestvérével, de sajnos Zora nem lát. Szülei mindent megtesznek gyermekük gyógyulásáért (ami érthető). Időt és pénzt nem kímélve addig mentek, míg el nem jutottak egy francia klinikára, ahol idén már megműtötték a kislány egyik szemét. Az eredmények bíztatóak, de még hosszú út ál a kislány előtt a gyógyulásig" - mondta Magyarics Norbert.

"Legdrágább kincsünk az egészség, és ha lehet fokozni, akkor minden bizonnyal a szemünk fénye. Tudva azt, hogy van gyógymód és ezt nem kihasználni az anyagiak miatt, elfogadhatatlan, főleg ha egy gyermekről van szó! Zora és a családra való tekintettel kérek mindenkit, hogy segítsen, ha módjában ál. Az adományt augusztus 16-án a sportpályán szeretnénk átadni a családnak a rendezvény végén, ahol a kislány is jelen lesz. A felajánlásokat a helyszínen is megtehetitek, vagy a vezetőség tagjainál, akiktől elismervényt kaptok" - tette hozzá a klub vezetője.

Minden adományozót és támogatót szeretettel várnak egy gulyásra és frissitőre.

Az adományokat a Tekergők kerékpár klub elnökénél, Varga Albinnál tel: 0908109502, vagy a pénztárosnál, Žáčik Ágotánál, tel: 0908186018 tehetik meg.

A klub előre is köszöni mindenkitől a segítséget.

-para-