FELHÁBORÍTÓ: Alaposan megvárakoztatták a súlyosan beteg pácienst, aki emiatt meghalt

2014. augusztus 16. - 17:45 | Régió

Az eset a pozsonyi Kramáre kórházban történt, ahol az arrogáns nővér és az orvos nem voltak hajlandóak időben ellátni a súlyos állapotban lévő idős beteget, aki később valószínűleg emiatt életét vesztette.

FELHÁBORÍTÓ: Alaposan megvárakoztatták a súlyosan beteg pácienst, aki emiatt meghalt

A kórház sürgősségi részlegére már az eset előtt is sok panasz érkezett. A páciensek szerint az alkalmazottak egyáltalán nem készségesek a sürgős ellátásra szoruló betegekkel szemben sem, gyakran vulgárisan viselkednek velük szemben.

Hasonló tapasztalata volt Zdena Némethyovának is, aki augusztus elején vitte a sürgősségire súlyosan beteg 80 éves édesanyját. Az idős nőt nem voltak hajlandóak időben elsősegélyben részesíteni, aki később a komplikációk miatt életét vesztette.

Némethyová azt állítja, a sürgősségin nem érdekelte a személyzetet édesanyja állapota. Az ajtóra is ki volt függesztve a „Ne kopogjanak!” felirat.

Annak ellenére, hogy csupán a másodikok voltak a soron lévők közül, több órát kellett várakozniuk, hogy az orvos foglalkozzon az idős nővel. A várakozás során az asszony állapota jelentősen romlott, ezért egy óra után lánya bátorkodott a felirat utasítása ellenére mégis kopogni az ajtón.

A páciens lánya elmesélte, milyen gyomorfájdalmakkal küzd édesanyja, így a nővérnek nem maradt más választása, mint betessékelte az idős asszonyt. Lánya azonban az ajtó túloldaláról hallotta, amint a nővér kijelentette, annak ellenére, hogy lánya benyomta őt, továbbra is várnia kell.

A váróterem időközben további elsősegélyre szoruló páciensekkel telt meg. Amikor a nővér mindezt észrevette, hangosan kiáltotta: „ Feltámadtak a halottak vagy mi van?” A várakozóba érkező orvos további vulgáris szavakkal illette a pácienseket, sőt, meg nem válogatott szavakkal melegebb éghajlatra küldte azokat.

Az idős asszonynak közben két órát kellett várakoznia a vizsgálat eredményeire, majd nem sokkal később életét vesztette.

SME/para