VIGYÁZAT: Hamis százeurósok vannak forgalomban!

2014. augusztus 17. - 18:50 | Régió

Ismeretlen csalók hamis bankókkal fizetnek Dél-Szlovákia különböző településein. Kis összegű vásárlást hajtanak végre, amiért százeurós bankóval fizetnek. Losoncon és Füleken már 12 ilyen esetről tud a rendőrség.

Hamis pénzzel fizetett két férfi egy gyógyszertárban Füleken, akik magyarul beszéltek. Fájdalomcsillapítót kértek, aminek az ára 2,73 euró volt – ekkor fizettek a hamis százeurós bankóval. A gyógyszertár alkalmazottja nem vette észre, hogy hamis pénzzel fizettek, elmondása szerint tökéletes másolatról van szó.

„Ugyanolyan volt a tapintása, mint az igazinak. Fentről nem volt semmilyen különbség. Első ránézésre nem lehetett megállapítani, hogy hamis-e vagy nem“ – nyilatkozta a gyógyszertár alkalmazottja.

A gyógyszertárban biztonsági kamerák vannak elhelyezve. A felvételeken a férfi látszatra hitelesnek tűnt. „Húsz perccel később vettem észre, hogy hamis a pénz. Az újságostól átjött a hölgy megkérdezni, hogy voltak-e nálunk. Elővettem a százast és megállapítottam, hogy hamis“ – mondta a gyógyszertár tulajdonosa.

Sem a virágárusnál, sem a játékteremben, sem másik gyógyszertárban nem vették észre, hogy hamis pénzzel fizettek. Eddig a tettes 12 alkalommal használta a hamis százast.

A rendőrség egyelőre nem tudja, hány személy hajtott végre bűncselekményt, feltételezésük szerint három férfi és egy nő lehet a tettes.

noviny.sk/para