Szabadlábra helyezték a férje meggyilkolását tervező terhes nőt

2014. augusztus 22. - 15:32 | Régió

Eva Zámečníkovát férje meggyilkolásának tervezésével vádolták. A Legfelsőbb Biróság pénteken nyilvános tárgyaláson döntött az ügyében: a cseh nemzetiségű terhes üzletasszonyt szabadlábra helyezték.

Szabadlábra helyezték a férje meggyilkolását tervező terhes nőt

A terhesség utolsó hónapjaiban lévő nő a döntésre a trencséni kórházban várt. A vádlott azzal indokolta szabadlábra helyezésének szükségességét, hogy az előzetes letartóztatásba helyezettek számára fenntartott kórház nem teljesíti a szüléshez szükséges alapfeltételeket.

A bíróságon a vádlott kijelentette, a szülés után édesanyjánál fog tartózkodni Csehországban. A bíróság a körülményekre való tekintettel helyezte szabadlábra a nőt, azonban megtiltotta számára, hogy ellátogasson Chocholná-Velčice trencséni járásbeli településre, ahol férjével együtt élt. Ezen kívül a bíróság megtiltotta neki, hogy férjét kevesebb, mint öt méterről megközelítse, kivéve, ha hivatalos ügyben járnak el.

A nyilvános bírósági tárgyalásra Bazinban került sor, ahol megjelent a vádlott férje is. Őt azonban sem az ügyész, sem a vádlott ügyvédje nem szándékozott kihallgatni.

A férj ügyvédje a vádlott szabadlábra helyezését elutasította, mivel elmondása szerint védence továbbra is tart attól, hogy felesége újra megpróbálja majd megölni őt.

A júliusi tárgyaláson Eva Zámečníková elutasította, hogy végezni akart volna férjével. Az üzletasszonyt január 24-én tartóztatták le, majd előzetes letartóztatásba helyezték. Az eset vizsgálói szerint a vádlott egyik barátját kérte meg, hogy végezzen férjével. A nyomok szerint Eva már mindent eltervezett gyilkosság sikeressége érdekében. A rendőrség szerint a sikeres emberölésért cserébe 50 eurót adott volna barátjának. A nőnek férje vagyonára fájt a foga, ezért akart vele végezni.

Az eset érdekessége, hogy a vádlott ügyvédjének autóját szerdán éjszaka felgyújtották egy vágújhelyi parkolóban. A Nový Čas információi szerint az elkövető kitörte az autó ablakát, majd gyúlékony anyaggal locsolta le annak belsejét.


(cas.sk)