Újabb özönvíz öntötte el Pozsonyt, megint tombolt a vihar a fővárosban

2014. augusztus 23. - 16:19 | Régió

Szombaton délután kiadós esőzés sújtotta a fővárost, az ismert bevásárlóközpont parkolója pillanatokon belül folyóvá változott.

Újabb özönvíz öntötte el Pozsonyt, megint tombolt a vihar a fővárosban

A pozsonyi Kikötői híd alatti útszakasz a hatalmas víztömeg miatt teljesen járhatatlan. A helyszínen tartózkodik a rendőrség, akik irányítják a forgalmat.

A pozsonyi kerületi rendőrség szóvivője tájékoztatja a sofőröket, hogy amennyiben tehetik, teljesen kerüljék el az érintett útszakaszokat. A szóvivő hozzátette, az augusztus eleji viharhoz hasonlóan, most is számos pincét és udvart árasztott el a hirtelen lezúduló esővíz.

A kiadós esőzés megnehezítette a ligetfalui Aupark bevásárlóközpont parkolójában történő közlekedést is. Ahogy az a noviny.sk egyik olvasójának felvételén is látszik, a parkoló szinte folyóvá változott a vihart követően.


Fotó: Noviny.sk

A Ligetfaluba vezető útszakaszon kívül Pozsonyban a Ludvik Svoboda tér és a Mlynská dolina felé vezető útszakasz is teljesen járhatatlan.

Legutóbb augusztus elején tombolt hasonló erejű vihar a fővárosban. Akkor a legnagyobb problémát az utcákon hömpölygő esővíz okozta. Ezen kívül sok helyen víz alá kerültek pincék, máshol nem bírta elvezetni a rengeteg vizet a csatornarendszer.

(noviny.sk/TASR)

Címkék: Pozsony, vihar, özönvíz