Kinyíltak a tudás kapui

2014. szeptember 2. - 19:30 | Régió

2014. szeptember 2-án újra kinyíltak a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia és a Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Gimnázium kapui a diákok előtt, akikre a 2014/2015-ös tanévben a nyári pihenés után új feladatok várnak.

Kinyíltak a tudás kapui

Az emberi tudás hatalmas birodalmában kell eggyel feljebb lépniük a képzeletbeli lépcsőfokon, leküzdeni a felmerülő akadályokat. Nem szabad azonban elfeledkezni arról, hogy az igazi siker csak a tanáraikkal közösen bejárt úton érhető el, Kosztolányi szavait idézve: „A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni...“.

Megkülönböztetett szeretettel köszöntötték a pedagógusok a legfiatalabbakat, akik most indulnak el a középiskolások világának megismerésében. Az intézmény igazgatónője, Mgr. Horváth Erzsébet beszédéből idézve: „Ma kinyitja kapuit a jó öreg iskola, amelyben az emberi szó, a szavak és tettek összhangja ad értéket és mintát. Szabadság, de nem szabadosság uralkodik. A diákokat nem a bukástól való félelelem, hanem a kiváncsiság buzdítja tanulásra. A tanárok megtalálják az utat, a költőt idézve lélektől lélekig, mert csak így tudják megtanítani a világ titkait. Kívánságom, hogy legyen derűs az iskola, de legyen rend is. S a kettő egymást erősítse.“

A nyár során megújult az intézmény. A nyáron felfrissültek, megszépültek a tantermek, hogy méltó módon fogadhassák a diáksereget.

(-)

Címkék: tanévnyitó