Elhagyta a Híd pártot a dunaszerdahelyi alapszervezetének alelnöke

2014. szeptember 9. - 16:17 | Régió

Sebők Pál blogbejegyzésében tájékoztatott a távozásáról.

Elhagyta a Híd pártot a dunaszerdahelyi alapszervezetének alelnöke

Sebők blogjában közölte, hogy szeptember 4-én hozta meg döntését, mely alapján három és fél évvel a pártba való belépését követően lemondott a Híd dunaszerdahelyi alapszervezetének alelnöki posztjáról, és kilépett a pártból.

Sebők 2011-ben lett a városi hivatal építésügyi bizottságának külső szakértője. Az év októberében részletesen érvelt a Billa kórház területén való megépítése ellen. 2012 márciusában füttyszóval tiltakozott a VMK előtti tér körül kialakult botrány miatt annak hivatalos átadásán.

Mint azt blogjában megjegyzi, 2012-ben vált a Híd tagjává, 2013-ban pedig a helyi szervezet alelnökévé. "Hogy jól működjenek a fogaskerekek ebben a gépezetben, az emberek közti korrekt kapcsolatokat tűztem ki célul magamnak a klubon belül" - jegyezte meg. Hozzátette viszont hogy "ez nagy falatnak" bizonyult.

"Amikor visszanézel és azt látod, hogy a belső konfliktusok oldására több időt és életerőt pazarolsz el, mint a közérdekért, eljön az a pillanat, amikor meg kell tenned az utolsó lépést" - fogalmazott blogjában.

Érdeklődésünkre Sebők kifejtette, hogy a helyi szervezeten belül több személy által képviselt több irányvonalakat szerette volna összehangolni. "Ultimátumként szabtam meg ezt, és mivel nem sikerült, kiléptem" - húzta alá. Kérdésünkre nem szerette volna konkretizálni, hogy kik közt zajlottak a "belső konfliktusok". "Nem kívánom támadni a pártot, mivel a célkitűzéseit továbbra is támogatom, csak függetlenként" - szögezte le.

Bejelentette azt is, hogy független képviselő-jelöltként indul a novemberi helyhatósági választásokon Dunaszerdahelyen.

-para-