ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS: 23-as listával indul Dunaszerdahelyen a Híd, Dakó pedig függetlenként!

2014. szeptember 9. - 17:40 | Régió

A novemberi helyhatósági választásokon 25 helyett 23 képviselő-jelöltet indít a Híd párt Dunaszerdahelyen.

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS: 23-as listával indul Dunaszerdahelyen a Híd, Dakó pedig függetlenként!

A Paraméter úgy értesült, hogy a 25 tagú képviselő-testületbe 23 jelöltet indít a Híd párt, a párt járási elnöksége pedig már jóvá is hagyta a jelöltlistán induló képviselők számát.

A szűkített lista információink szerint éppen amiatt született, mert a 4. és a 2. számú választókörzetben nem szeretnének ellenjelöltet állítani a függetlenként induló Dakó Sándorral, illetve Antal Ágotával szemben, mivel fontosnak tartják a Híd és a függetlenek együttműködését.

Dakó a 2010-es önkormányzati választások során a Híd listájáról jutott be a testületbe, Antal Ágota pedig függetlenként, és az elmúlt négy évben mindketten a Híd- és független képviselőket tömörítő frakció tagjai voltak.

Dakó megkeresésünkre megerősítette, hogy kilépett a Hídból és független képviselő-jelöltként kezdte meg az aláírások gyűjtését. Hangsúlyozta, hogy pártpolitikától függetlenül szeretné képviselni a dunaszerdahelyieket. A párt elhagyását érintő döntését nem kívánta részletezni.

Antal Ágota ugyancsak megerősítette, hogy mint korábban is, ismét független jelöltként kíván indulni a választásokon.

Korábban blogbejegyzésében jelentette be Sebők Pál, hogy lemondott a Híd párt dunaszerdahelyi szervezetében betöltött alelnöki funkciójáról, és kilép a pártból, valamint hogy szintén függetlenként kíván indulni a helyhatósági választásokon.

-para-