ZÁPOROK: Párkánytól Nyitráig szivattyúznak

2014. szeptember 12. - 13:56 | Régió

A tartós esőzés Nyitra megye szinte egész területén károkat okoz.

ZÁPOROK: Párkánytól Nyitráig szivattyúznak

Árvizeket egyelőre nem jelentettek, a tűzoltókat azonban a megye összes járásában bevetésre hívták. Leginkább elárasztott pincékből kell szivattyúzniuk a vizet, vagy letakarítaniuk az útra mosott sarat.

Reggel hat órakor Gútán (Komáromi járás) kellett szivattyúzniuk az Építők utcájában, nyolc óra után pedig a Madar és Bátorkeszi közti utat kellett megtisztítani. Ezután ismét Gútára riasztották a tűzoltókat, tízkor pedig már a Nyitra melletti Jarok községben is gondokat okozott a sok eső.

Viliam Pánsky nyitrai kerületi tűzoltósági szóvivő közlése szerint délelőtt még szivattyúzni kellett a párkányi Nánai utcában, majd a nagytapolcsányi járásbeli Svrbice községben is. Közvetlenül Nyitrán víz árasztott el néhány utcát, a közeli Veľký Lapáš településen pedig néhány pincét.

Pánsky elmondása szerint a rengeteg eső ismét gondot okoz a lévai járásbali Ipolyszakálloson. Ezt a község polgármestere, Ozsvald Arnold is megerősítette, majd kifejtette, hogy elsősorban a a mezőkről összefolyó víz veszélyezteti a falut, míg az Egeres-patak (Jelšovka) egyelőre nem lépett ki a medréből.

TASR/para

Címkék: eső, időjárás, áradás