RAZZIA: Bombát is gyárthattak a galántai droglaborban, három személyt gyanúsít a rendőrség

2014. szeptember 18. - 07:58 | Régió

A rendőrség továbbra is vizsgálódik a galántai Šverma utcában lévő családi házban.

RAZZIA: Bombát is gyárthattak a galántai droglaborban, három személyt gyanúsít a rendőrség

Martin Krčmárik, a NAKA igazgató-helyettese közölte szerdán, hogy ellenőrzésük alatt tartják a területet, és biztonsági okokból volt szükség a ház szélesebb környezetének lezárására. Hozzátette, hogy a nyomozóik illegális fegyverkezés és kábítószerek gyártása ügyében folytatnak büntető eljárást.

Elárulta azt is, hogy továbbra is folyik a bizonyítékok begyűjtése és biztosítása, ami a hét végéig eltarthat. "Ezek a műveletek elsősorban kábítószerek, vegyi anyagok és robbanószerek bebiztosítására irányulnak. Ezzel az üggyel kapcsolatban három, egy 39, egy 21 és egy 41 éves személyt gyanúsít a rendőrség, akik 10-től 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak" - fogalmazott.

A rendőrség különleges egységei különböző szilárd és folyékony vegyi anyagokat is találtak a házban, amelyeket szakértői vizsgálat alá vetnek. A Noviny.sk információi szerint hatalmas mennyiségű, tömegpusztító fegyverek előállítására is alkalmas vegyi anyagot foglaltak le.

A NAKA igazgató-helyettese azt is elmondta, hogy az egyik őrizetbe vett komoly ismeretekkel rendelkezik a vegyészet területén. Közölte, hogy összesen hét házkutatást tartottak ezzel az üggyel összefüggésben Galántán, Jókán és Diószegen.

TASR/para