Váratlan belháború a dunaszerdahelyi Hídban

2014. szeptember 21. - 13:59 | Régió

A Paraméter értesülése szerint a párt frakciójának legaktívabb városi képviselői közül három személy nem kapott helyet a Híd önkormányzati választásokra készülő választási listáján.

Váratlan belháború a dunaszerdahelyi Hídban

Információink szerint a párt jelenlegi önkormányzati képviselői közül Bachman László, Benkóczki Vendel és Ravasz Marián frakcióvezető nem szerepel azon a választási listán, amelyet a Híd dunaszerdahelyi klubjának elnöke, az EP-képviselő Nagy József terjesztett a Híd járási elnöksége elé.

Az utolsó pillanatban tudták meg

A járási elnökségnek még ma - szeptember 21-én - jóvá kell hagynia a listát, amit vasárnap éjfélig kell leadni a dunaszerdahelyi városházán.

A Paraméter úgy értesült, hogy Ravasz, Benkóczki és Bachman vasárnap, az utolsó pillanatban tudták meg, hogy nem kapnak helyet a listán. Ezután függetlenként indulnának a választásokon, azonban egyelőre nem tudni, sikerül-e egy nap alatt begyűjteniük a jelöléshez szükséges aláírásokat.

Ellentét Nagy József és Ravasz Mariánék közt

Ravasz Marián érdeklődésünkre megerősítette a hírt, hogy nem kerültek fel a listára, és egy "független csapattal" elkezdték gyűjteni az aláírásokat. Kifejtette, hogy kapott egy ajánlatot arra, hogy Benkóczki nélkül felkerülhetne a listára, de ezt nem fogadta el. Kérdésünkre, hogy mi az oka ennek a belháborúnak a helyi szervezetnél, azt válaszolta, hogy ez az ellentét Nagy József és azok közt alakult ki, akik függetlenként szeretnének indulni. "Nagy József mindenkit el akar üldözni, akinek önálló gondolatai vannak" - jegyezte meg Ravasz.

Szerettük volna elérni az ügyben Nagy Józsefet is, de a telefonja vasárnap délután ki volt kapcsolva. Elértük ugyanakkor Csicsai Gábort, a Híd dunaszerdahelyi polgármester-jelöltjét, aki viszont nem kívánta kommentálni a történteket, mondván, a lista nincsen lezárva, hiszen a Híd helyi elnöksége továbbra is tárgyal.

Információink szerint Nagy József egyébként képviselő-jelöltként indul a helyhatósági választásokon a Híd listáján. Nagy márciusban az Európai Parlamenti választási jelöltségére hivatkozva nem fogadta el a jelölést a polgármesteri posztra, akkor maga helyett Csicsai Gábort javasolta, akit a Híd helyi klubja nagy többséggel megválasztott Ravasz Mariánnal szemben.

Korábban írtunk róla, hogy a Híd pártot elhagyta a helyi alapszervezetének alelnöke, Sebők Pál, majd vele együtt kérdésünkre megerősítette függetlenként való indulását Dakó Sándor, a képviselő-testület Híd-frakciójának tagja is, aki az előző választásokon a Híd listájáról került be az önkormányzatba.

(parameter)