Nem kapnak büntetést a vagyonnyilatkozatuk benyújtását elmulasztó képviselők

2014. szeptember 24. - 11:08 | Régió

DUNASZERDAHELY – A 25-tagú városi testület 8 képviselője mulasztotta el benyújtani vagyonnyilatkozatát.

Nem kapnak büntetést a vagyonnyilatkozatuk benyújtását elmulasztó képviselők

Benkóczki Vendel (független) képviselő, a testület összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságának elnöke nyújtotta be a keddi testületi ülésre azt a javaslatot, mely a vagyonnyilatkozatuk benyújtását elmulasztó képviselőkkel szembeni intézkedésről szól.

A határozati javaslat szerint Bindics Zsolt, Bognár Éva, Bugár György, Érsek Rudolf, Garay László, Miroslav Gašpar, Hulkó Gábor és Kanovits György követte el a mulasztást.

A 357/2004-es alkotmánytörvény 7. cikkelye szerint minden köztisztviselő köteles az adott év március 31-éig benyújtani egy nyilatkozatot arról, hogy köztisztviselői funkciójával nem összeférhetetlen-e egyéb funkciói, milyen egyéb munkatevékenységet lát el, milyen egyéb funkciókkal bír az állami vagy magánszférában, továbbá a köztisztviselői és magánszemélyként ellátott tevékenységeiből származó jövedelmeinek mértékéről, valamint az általa, házastársa és a vele egy háztartásban élő, nem felnőttkorú gyerekeinek vagyoni helyzetéről.

Benkóczki közölte, hogy amely képviselők nem tettek eleget eme kötelezettségüknek, megsértették a vonatkozó törvényt. Hozzátette, hogy a bizottság javaslata alapján, miután először került a testület elé egy ilyen ügy, azt javasolták, hogy ne kapjanak az érintett képviselők büntetést.

A vonatkozó törvény szerint a kiszabható büntetés egy köztisztviselő egy havi bérének összegéig terjed.

-para-