DAC-Slovan: Csúnya szavakkal illették a rendőröket, erre azok meg is sértődtek!

2014. szeptember 29. - 12:51 | Régió

DUNASZERDAHELY – A szeptember 21-én lezajlott DAC-Slovan derbin a szurkolók egy csoportja csúnya szavakkal illette a rendőrséget, erre kitiltották a DAC meccseiről a vezérszurkolót, Domonkos Rolandot.

DAC-Slovan: Csúnya szavakkal illették a rendőröket, erre azok meg is sértődtek!

Eljárás indult a „Minden rendőr f*****opó” rigmust skandálók ellen. Both Péter járási rendőrkapitányt kérdeztük erről, aki elárulta, a stadion kamerarendszerének felvételei igazolták, hogy a vezérszurkoló bujtotta fel erre a többieket, amit pedig maga is elismert.

A rendőrkapitány kifejtette, hogy a sportrendezvényekről szóló törvény szerint az ilyen eseményen a rendezők és a rendőrök ellen irányuló megalázó rigmusok is kihágásnak minősülnek, és ez nem érinti a szabad véleménynyilvánítást. Ez a típusú kihágás 1500 euróig terjedő pénzbírsággal, valamint a sportrendezvényektől való, öt évig terjedő eltiltással büntethető.

Both Péter elmondta, hogy az esetet a járási rendőrség dokumentálta, majd ez alapján a kerületi rendőrség illetékes részlege adta ki a határozatot arról, hogy a vezérszurkolót februárig kitiltották a DAC meccseiről.

Domonkos Roland megkeresésünkre elismerte a történteket, ugyanakkor hozzátette, hogy nem konkrét rendőröket kívántak sértegetni, hanem a 2008. november 1-jén történt, azóta is kivizsgálatlan rendőrattak ellen tüntettek ilyen módon. „Akinek nem inge, ne vegye magára!” – reagált.

Az ellene hozott határozat ugyanakkor nem jogerős, ugyanis az ellen egy bizonyos határidőn belül fellebbezés nyújtható be, amelyet az Országos Rendőrkapitányság bírál el. Amennyiben a fellebbviteli szerv megerősíti az eredeti határozatot, a büntetett személy bírósághoz folyamodhat jogorvoslatért. Domonkos kérdésünkre közölte, hogy mérlegelik a fellebbezést, és szeretnék elérni, hogy legalább az idegenbeli meccsekre elkísérhesse a csapatot.

Az ügyben egyelőre nem született döntés a pénzbírságról, emellett eljárás folyik a pirotechnikai eszközök használata miatt is.

-para-