Mária Valéria hídfutás – esztergomi lett az abszolút győztes

2014. szeptember 29. - 13:58 | Régió

Szélcsendes időben, több, mint 2000 versenyző futott a szombati nemzetközi versenyen.

Mária Valéria hídfutás – esztergomi lett az abszolút győztes

Három és fél kilométeres távon, futásra ideális időben, több, mint kétezer versenyzővel rendezték meg szombaton az Esztergom és Párkány közti Mária Valéria Hídfutás 14. évfolyamát.

Mint azt Szerencsés Tamás, főszervező, az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület képviselője szerkesztőségünknek elmondta, idén négyszázan többen álltak rajthoz mint tavaly, nyolc éves kortól nyolcvan éves korig futottak a térség egyik legnagyobb tömegsport-rendezvényén. Lengyelországból, Finnországból, Németországból, Magyarországról is érkeztek futók.

Az abszolút győztes Rendes Csaba esztergomi sportoló – triatlonbajnok lett, 11 perc 30 másodperces idővel. Csaba már többször is megnyerte a hídfutást, ami nem csoda, hiszen a harminc éves atléta jelenleg épp külföldön edz, naponta tizenöt, húsz kilométert is lefut, neki a hétvégi megmérettetés tehát szinte bemelegítés volt. Ugyanakkor azt is hozzátette, ezt a versenyt is komolyan kell venni, főleg a hídra futni – az emelkedők miatt- igényel összpontosítást és tempót.

-Ahogy elindulunk, azonnal az első pár száz méteren szétszakadozik a sor, és én ismerem a saját futásomat, tudom, hogy én, amit elkezdek, azt végig is bírom. A többiek mozgásán látni, hogy igazi atléták, hobbifutók, vagy pedig most futnak először. Én ezt már mind látom, és így nekem elég könnyű dolgom van. Igazából száz méter után tudom, hogy én nyerek-e aznap vagy valaki megnehezíti a dolgom -fejtette ki a Paraméternek a győztes.

A Mária Valéria hídfutásba az esztergomi és párkányi alap- és középiskolák is bekapcsolódtak. A végső sorrend a következőképpen alakult: a versenyre 2868-an neveztek be, a célba 2617-en futottak be.

A férfiaknál az abszolút győztes Rendes Csaba 11 perc 30 másodperccel. Második lett Adam Zahorn 12 perc 21 másodperccel, a bronzérmet pedig Orbán Balázs vitte el 12 perc 26 másodperccel.

A nőknél a legjobb Klaudiusz Wrona lett 13 perc 34 másodperces eredménnyel. Az ezüstérmet Csuta Dorottya kapta, 13 perc 59 másodperces idővel, a harmadik legjobb női futó pedig Molnár Kamilla 14 perc 59 másodperces eredménnyel.

-br-