Nyoma veszett a kettős gyilkossággal vádolt erdőhátkarcsai Szabó Istvánnak!

2014. október 1. - 12:28 | Régió

A Legfelsőbb Bíróság szerdára meghirdetett tárgyalásán nem tudott ítéletet hozni.

Nyoma veszett a kettős gyilkossággal vádolt erdőhátkarcsai Szabó Istvánnak!

Ennek oka az volt, hogy Szabó István, a két hitelezője meggyilkolásával vádolt erdőhátkarcsai férfi nem jelent meg, és jogi képviselőjének nem is adta beleegyezését abba, hogy távollétében tárgyaljanak. Az ügyvédje nem is tudta megmondani, hogy Szabó István jelenleg hol tartózkodik.

Paradox módon a Legfelsőbb Bíróság egyik szenátusának hibájából a kettős gyilkossággal vádolt férfi tavasz óta szabadlábon van, holott korábban jogerősen életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A Legfelsőbb Bíróság október végére napolta el a tárgyalást.

A Specializált Büntető Bíróság által május 13-án kihirdetett ítélet szerint azért indokolt az életfogytiglani börtönbüntetés Szabó István esetében, mert nincs arra remény, hogy 25 év változtatna az elítélt jellemén, magatartásán. E bíróság már második alkalommal döntött így, hiszen tavaly októberben már egyszer elítélték. A Legfelsőbb Bíróság azonban április elején eltörölte a tavaly októberi, nem jogerős ítéletet, ezt követően a Specializált Büntető Bíróság elutasította Szabó István szabadlábra helyezési kérelmét, melyet a Legfelsőbb Bíróság áprilisban bírált felül.

Szabó István ügyében tavaly összesen kilenc tárgyalást folytattak. A tárgyalás augusztus 26-án vette kezdetét. A bíróság 16 tanút és 10 szakértői véleményt hallgatott meg. Az első vádpont szerint 2012-ben egy illegálisan tartott lőfegyverrel a komáromi járásbeli Gelléren (Holiare) lelőtte hitelezőjét, Kovács Tibort. A második vádpont pedig egy 2007-es gyilkosságról szólt. Eszerint egy akkori hitelezőjét, Andrej Wolfot azzal csalta el a Dunaszerdahely mellett fekvő Erdőhátkarcsára, hogy visszaadja 2,6 millió koronás tartozását. Ehelyett azonban két fejlövéssel meggyilkolta őt.

TASR/para