VÁLASZTÁS: 4 polgármesterjelölt, 44 képviselőjelölt Párkányban

2014. október 1. - 12:22 | Régió

A város weboldalán már közölték a hivatalos választási listát.

VÁLASZTÁS: 4 polgármesterjelölt, 44 képviselőjelölt Párkányban

Tegnaptól olvasható Párkány internetes oldalán a november 15-ei helyhatósági választásokon induló polgármesterjelöltek és képviselőjelöltek hivatalos listája. Eszerint a polgármesteri posztért négyen szállnak ringbe, Ján Oravec (független) jelenlegi polgármesteren kívül Karakán Gábor független jelölt, Szabó Jenő (független) és Vincze Tibor (független) is pályázik a polgármesterségre.

Ján Oravec polgármester tavaly még úgy nyilatkozott a 943 rádiónak, hogy nem indul többé, ezért mostani indulása nem kis meglepetést okozott. Oravec a Párkányi Városi Televíziónak ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, egy több száz munkahelyet biztosító térségbeli beruházás útját egyengeti, ezért is döntött úgy, hogy további négy évre hosszabbítana. Ez a beruházás nem más, mint a múltban Párkányhoz tartozó Ebed kataszterében található óriáspanel – gyár, amelyet az Yssel cég épít fel 30 milliós beruházás keretében.

A Híd a polgármesteri kampányban Szabó Jenőt támogatja, az MKP nem indít saját polgármesterjelöltet -, hogy támogatják-e Szabó Jenőt vagy más polgármesterjelöltet, azt még nem tudni.

Szabó Jenő menedzser, a papírgyár műszaki és termelési igazgatója is volt. Vincze Tibor menedzser-vállalkozó, Karakán Gábor építészmérnök, egy ideig, még Gyetven Miklós idejében a Vadas fürdő igazgatóhelyetteseként is dolgozott.

A képviselőjelöltek listáján nincs nagy meglepetés, szinte minden jelenlegi városatya újra indul a képviselői helyért, itt jegyezzük meg, hogy Karakán Gábor független jelölt nem csak a polgármesteri címért indul, hanem önkormányzati képviselői helyért is. Himmler György tanár viszont már nem jelölteti magát képviselőnek, és nem indul Edita Strížová (Híd) sem.

A két párkányi választói körzetből összesen 44 képviselő-jelölt indul a választásokon, a Híd kilenc jelöltet indít, az MKP tizenkettőt. Az első körzetből nyolcan juthatnak be az önkormányzatba, a második választói körzetből pedig heten. Azaz 15 tagú lesz az új képviselő-testület. Sok a független és a SMER által delegált jelölt is.

-br-