Egy nem hagyományos idegenforgalmi nap a neratovicei téri Magán Szakközépiskolában

2014. október 3. - 14:47 | Régió

A neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola idén az előző évektől eltérően hívta fel a figyelmet az idegenforgalom szerepére. 

Egy nem hagyományos idegenforgalmi nap a neratovicei téri Magán Szakközépiskolában

Az oktatási intézmény több olyan tanulmányi szakot is oktat, melyek az idegenforgalom és a vendéglátóipar köré szerveződnek.

"Az esemény célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a vendéglátásra, az idegenforgalom fontosságára. A diákok szaktanáraik felügyelete alatt tartalmas előadásokat készítettek interaktív módon" - nyilatkozta Vízkeleti László, a szakközépiskola igazgatóhelyettese.

A nap fő témája Amerika idegenforgalmi nevezetességei voltak. A tartalmas bevezető után bemutatták, milyen turisztikai látványosságokat kínál a távoli földrész és ország. A tanulók egy kisfilmet tekintettek meg, majd csoportokban dolgozták fel a látottakat.

A rövid szünet után a városban folytatódott a program, ahol szintén a nevezetességeké volt a fő szerep. Az idegenvezetést követően a diákok egy kvízt töltöttek ki, a legeredményesebb csoportok peidg kisebb ajándékokban részesültek.

"Az ilyen és az ehhez hasonló alkalmak lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy az elméletben elsajátított tudást a diákok a gyakorlatban kamatoztathassák, ezáltal személyiségük fejlődik, a világról alkotott képük pedig megváltozik" - tette hozzá az igazgatóhelyettes.


(-)