A pozsonyinál is szebb lehet a kassai felújított vasútállomás

2014. október 19. - 08:44 | Régió

A kassai vasútállomás napról napra szebb és szebb lesz. Már most látszik, hogy sokkal modernebb arculatot kap. Annak ellenére, hogy a felújítási munkálatok némi kellemetlenségeket okoznak az utasoknak, az eredmény várhatóan magáért beszél majd.

A pozsonyinál is szebb lehet a kassai felújított vasútállomás

Az állomásépület felújításának első szakasza 2011 decemberében kezdődött. Azóta széleskörű felújításon esett át az előcsarnok egész belseje és a külső elemek egy része. Október 20-án kezdődik a korszerűsítés második szakasza. Annak ellenére, hogy a bontási munkálatok jelentős hányadával már az első szakaszban végeztek, a továbbiakban elkerülhetetlen lesz azoknak a vasbeton szerkezeteknek a lebontása, amelyek statikai szempontból nem felelnek meg. A munkálatokat 2016 végéig kellene befejezniük.

„Az első szakaszban felújítottuk a vasútállomás előcsarnokának helyiségeit, ahol felépült a harmadik emelet, sor került az épület hátsó részének ablakainak cseréjére, beleértve a szigetelést is. Az előcsarnokban három új mozgólépcsőt alakítottunk ki, megvalósult a megvilágítás teljeskörű felújítása, beleértve az új információs fényjelzések és a vészkijárat jelölésére szolgáló figyelemfelhívások is. “ – tájékoztatott Katarína Maňkošová, a felújítást végző Achiles társaság projektmenedzsere.

Maňkošová hozzátette, a kassai vasútállomás felújításának célja a korszerűsítés, amely várhatóan lehetővé teszi majd az utasoknak nyújtandó széleskörűbb és jobb minőségű szolgáltatások elérését.


(topky.sk)