VÁLASZTÁSI KORRUPCIÓ: Sebők Pált telefonon keresték meg, de azonnal jelentette a rendőrségnek

2014. október 31. - 08:58 | Régió

DUNASZERDAHELY – Amint arról csütörtökön már beszámoltunk, a rendőrség a város egyik polgármester-jelöltjének megkörnyékezése ügyében is nyomoz.

VÁLASZTÁSI KORRUPCIÓ: Sebők Pált telefonon keresték meg, de azonnal jelentette a rendőrségnek

Sebők Pál a Paraméter megkeresésére elárulta, hogy múlt pénteken telefonon kereste egy számára ismeretlen személy, aki felajánlotta, hogy szavazatokat szerez számára a közelgő helyhatósági választásokon. „Segítséget ajánlott, hogy tudnának szavazatokat biztosítani, de nem ingyen. Én azt mondtam, hogy minden legális segítséget elfogadok, de ez törvénysértés, és amennyiben tud törvényesen segíteni, akkor találkozhatunk. Ezután viszont azonnal szóltam a rendőrségnek, ahol felvették a jegyzőkönyvet” – fejtette ki.

Mint mondta, egy következő telefonbeszélgetés alkalmával, amit már a rendőrség tanácsai alapján folytatott le, keddre beszéltek meg egy találkozót. Elárulta, hogy a ajánlatuk szerint 4-500 szavazatot biztosítottak volna az Észak I-es és Észak II-es lakótelepekről, a Karcsai útról, és a Bősi úti felüljáró alatt élőktől. Mindez 2000 euróba került volna, amelyből 1500-at kértek előlegként.

„Kedden már a rendőrség felügyelete alatt zajlott le a találkozónk, és a rendőrök a pénz átadásakor léptek közbe” – mondta.

„El sem tudtam képzelni, hogy engem majd megkeresnek ilyen dologgal. Azt hiszem, hogy az, hogy azonnal a rendőrséghez fordultam, miután felvették velem a kapcsolatot, arról tanúskodik, hogy ellene vagyok az ilyesminek” – jelentette ki Sebők Pál.

-para-