Fergeteges diáknap és gólyatábor a Neratovice téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

2014. november 14. - 13:51 | Régió

A Neratovice téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában a korábbi évekhez hasonlóan idén is a nagyon aktívan működő Diákönkormányzat szervezte a gólyatábort és a diáknapot. 

Fergeteges diáknap és gólyatábor a Neratovice téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

Csütörtökön este hatra várták az elsős tanulókat, ugyanis az avatás is a program része volt. A gyülekező után mindenki névre szóló kártyát kapott, melyet a program alatt kötelezően viselniük kellett. Az eligazítás után következett a szálláshelyek elfoglalása, mivel a „gólyák” a programok után az iskola harmadik emeletén kialakított termekben éjszakáztak.

Az ünnepélyes megnyitó után az összes első évfolyam gólyazászlót készített, majd vacsoraként a felsőbb évfolyamosok által elkészített gulyás és lángos került az asztalra. Kilenc órától kezdődött a szerepcsere, vagyis mindenki a másik szakmáját próbálhatta ki.

A szakács tanulók frizurát készítettek, az autószerelő diákok a pincérkedésben remekelhettek, az idegenforgalmasok mézeskalácsot díszítettek. Este tíz óra tájékán mindenki kötelezően vett részt az „ugróiskolában”, nyomatékosítva a tényt, hogy az alapiskolából már átugortak a középiskolába.

A mókás játékok után zenés szórakozás következett az éjféli takarodóig. Másnap reggel hatkor volt az ébresztő és a reggeli torna. Az elsősök avatása a dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ színháztermében folytatódott reggel kilenc órától. Az első évfolyamosok műsorral mutatkoztak be diáktársaiknak, majd a felsőbb évfolyamosok különféle feladatok megoldásával „avatták fel” őket.

A szervezők a diákok mellett az új tanárokat is felavatták, nekik is ki kellet állniuk a „próbát”. A Diákönkormányzat vezetésében változások álltak be. Az iskola diákjainak szavazata alapján a 2014/2015-ös tanévben Kovács László lett a Diákönkormányzat elnöke.


(Vízkeleti László)