Magyarországi küldöttséget látott vendégül az Építészeti Szakközépiskola

2014. november 18. - 10:00 | Régió

A 2000-es évektől egyre bővülnek a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 1. szám alatt működő Építészeti Szakközépiskola külkapcsolatai az anyaországi partnerintézményekkel, amelyek kiváló lehetőséget teremtenek egymás szorosabb megismerésére és természetesen a szakmai ismeretek bővítésére is.

Magyarországi küldöttséget látott vendégül az Építészeti Szakközépiskola

A „Határtalanul“ pályázat kereteiben nyílt lehetősége a dunaszerdahelyi középiskolának vendégül látnia egy 14 főből álló tanár-diák küldöttséget a magyarországi Paks városából. A hasonló szakmai profilú intézmény diákjai az I. István Szakképző Iskola tanulói kiváló szakmai tudásuknak adtak tanúbizonyságot egy gyönyörű kalocsai minta kivitelezésének megörökítésével.

A szakmai jellegű események mellett kulturális kikapcsolódásra is sor került, múzeumlátogatás és egy „lovas – íjász“ rendhagyó történelemóra is megvalósult a nagyudvarnoki „aranykertben“. Esténként a kötött programok után városnézésre és palacsintasütéssel egybekötött ismerkedő estre került sor, amely során további lehetőség nyílt közvetlen beszélgetésekre, diákok közötti barátságok kialakulására. Az Építészeti Szakközépiskola reményei szerint a testvériskolai viszony minél aktívabban lehet jelen a közeljövőben, teret adva így a magyarországi partnerintézményeknek a határon túli magyarsággal való kapcsolattartásra és szakmai, valamint kulturális ismeretek megszerzésére.

(PhDr. Lang László PhD.)