DROGFUTÁROK: Érsekújvári férfit tartóztattak le egy olasz reptéren két kiló brazil kokainnal, egy másikat pedig itthon

2014. december 17. - 17:59 | Régió

A szlovák bűnügyi hatóságok is közreműködtek abban az akcióban, mely során két érsekújvári férfit vettek őrizetbe a Brazíliából az EU-ba csemészett kokainnal összefüggésben.

DROGFUTÁROK: Érsekújvári férfit tartóztattak le egy olasz reptéren két kiló brazil kokainnal, egy másikat pedig itthon

December elején az érsekújvári Peter K.-t egy olaszországi repülőtéren vették őrizetbe, miközben két kilogramm kokaint próbált becsempészni az országba - tájékoztatott Patrícia Macíková a szlovák Pénzügyi Igazgatóságtól (Finančná Správa). Ez a mennyiség mintegy 11 400 egyszeri adagnak felel meg, és a fekete piaci értéke 285 ezer euróra tehető.

Macíková elmondása szerint a Repülő fedőnevű akcióban a rendőrség még egy érsekújvári férfit őrizetbe vett, aki ugyancsak közreműködött a kábítószer Dél-Amerikából Európába történő csempészésében. A célország a jelek szerint Hollandia volt. A másik férfi Branislav G., aki a szállítások útjait tervezte meg.

A szóvivő leírása szerint a kokaint a "testüregeikben" szállították, elsősorban Hollandiába, Spanyolországba és Nagy-Britanniába, nigériai állampolgároknak.

A pénzügyi hatóság bevetési egysége házkutatást tartott Branislav G. érsekújvári otthonában, ahol lefoglalták a számítógépét, amelyről a repülőjegyeket lefoglalta. "Ugyancsak dokumentálták, hogy pervitint (metamfetamin) és marihuánát terjesztett Érsekújvár szélesebb körzetében.

Branislav G.-t a rendőrség vizsgálati fogságba helyezte.

TASR/para

Címkék: kokain, drogcsempészet