II. Móricz Napok a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában és Óvodában

2014. december 17. - 21:52 | Régió

A II. Móricz Napok keretén belül szerdán került megrendezésre a a Szivárvány alsó tagozatos program az SZMPSZ Dunaszerdahelyi Területi Választmányának támogatásával a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvodában.

II. Móricz Napok a diósförgepatonyi Móricz Zsigmond Alapiskolában és Óvodában

Az iskola ezzel a rendezvénnyel tisztelegett az intézmény névadójának nagysága előtt. A 4. osztályos tanulók játékos irodalmi vetélkedőn mérték össze erejüket. Az irodalmi verseny feladatai Móricz Zsigmond verses állatmeséihez kapcsolódtak.

A vetélkedőn részt vevő kisdiákok az író idejéből származó régi tárgyak bemutatásával is készültek. Az iskola folyosóját szebbnél szebb meseillusztrációk díszítették, melyeken Móricz Zsigmond állatmeséinek kedves szereplői elevenedtek meg. Az irodalmi vetélkedőbe és a rajzpályázatba bekapcsolódó tanulók oklevet és ajándékot kaptak jutalmul. Végezetül a gyerekek megtekintették az iskola tehetséges óvodásainak és iskolásainak kultúrműsorát.

Az iskola vezetősége köszönetét fejezi ki a környező falvak iskoláinak (Hodos, Nagyabony), hogy jelenlétükkel még emlékezetesebbé tették ezt a napot.


-para-