Komáromi rendőrök töröltek bírságokat az ismerőseiknek

2015. január 24. - 14:22 | Régió

Robert Kaliňák belügyminiszter a Čas.sk hírportálnak megerősítette, hogy vizsgálat alatt áll az az eset, miszerint bírságokat töröltek a rendőrök a komáromi járásban.

Néhány komáromi rendőrt azzal gyanúsítanak, hogy töröltek olyan bírságokat, melyeket ismerőseiknek róttak ki szabályszegésért. A belügyminisztérium foglalkozik az üggyel.

„A postán érkezett az értesítés a bírságról. Egy sör mellett elpanaszkodtam egy rendőr ismerősömnek, ő pedig „elintézte“ az ügyet a rendőrségen. Nem értettem, ez hogyan lehetséges. Végül az ismerősöm elkotyogta, hogy egy rendőr belépett az adatbázisba és begépelte, hogy az én autóm a belügyminisztériumhoz tartozik“ – nyilatkozta a Čas.sk hírportálnak egy komáromi autós.

"A bírságok elektronikus adatbázisába bármelyik rendőr beléphet. Azonban minden belépést regisztrál a rendszer. Saját nevével és kódjával jelentkezik be a rendőr, és meg kell adnia, miért lépett be az illető a rendszerbe. Nem lenne probléma kideríteni minden illetéktelen beavatkozást“ – nyilatkozta egy exrendőr.

Cas.sk/para

Címkék: rendőr, ismerős, bírság