Tarjányi Péter könyvbemutatója Dunaszerdahelyen: A Felejtés bűne

2015. február 2. - 11:34 | Régió

Mit ér az emlékezés, ha senki nem kíváncsi arra,ami elmúlt? Bűn-e a hallgatás, ha védeni akarjuk szeretteinket a múlt szörnyűségeitől? Mit tehetünk, ha a történelem megismételni látszik önmagát?

Egy újságíró és egy sokat megélt nyolcvannégy éves hölgy találkozása régi sebeket tép fel. Mélyen eltemetett emlékek kerülnek felszínre: A remény és a hit a kegyetlenséggel szemben, emberek az embertelenségben, és üzleti érdekek, melyek a pokol káoszát irányítják. Mi köti össze egy kislány, egy náci tiszt, egy szovjet ezredes és egy műfordító sorsát hetven év távlatából? EZ A TÖRTÉNET…

Mindenkit szeretettel várunk a Tarjányi Péter és Dosek Rita A Felejtés bűne című könyvének bemutatójára, február 5-én 18.00-tól az Európa étterem előadótermében.

Cím: Béke utca 2/C, Dunaszerdahely
Időpont: 2015. február 5. csütörtök 18.00 h.

A szerzőről:

Tarjányi Péter Budapesten született, az általános iskola befejeztével a Kossuth Lajos Repülőgépszerelő Szakközépiskolába jelentkezett. Innen egyenes út vezetett 1987-ben a szentendrei Kossuth Lajos Katonai Főiskolára. Határőr szakon katonai és pedagógiai diplomát szerzett.

Pályakezdőként először a Rendőri Ezredben szolgált, innen került át 1991-ben a Rendőrség Különleges Szolgálatához; ahol több parancsnoki beosztásban dolgozott, majd a Műveleti Osztályt, később pedig a Speciális Osztályt vezette. 1993-ban részt vett az USA Külügyminisztériumának szervezésében a University of Lousianna kríziskommunikációs képzésén. 1996-ban elvégezte a Rendőrtiszti Főiskola bűnügyi szakát.

Tudásának és szakmai tapasztalatainak birtokában leszerelését követően az FBI Akadémia – Nemzeti Oktatási Központjában kezdett tanítani. Speciális feladata volt a külföldi válságövezetekben végrehajtandó katonai és rendőri feladatokra történő felkészítés.
1999-től az üzleti világban informatikával, pénzügyi tanácsadással, ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégek vezetőjeként, tulajdonosaként ismerték meg a nevét. A közelmúltban internetes híroldalakkal kezdett foglalkozni (zoom.hu, propeller.hu).
2009-ben diplomát szerzett a Budapesti Corvinus Egyetemen közgazdász menedzser szakon.
Jelenleg – cégvezetői tevékenysége mellett – a következő könyvén dolgozik.

Több évtizedes nemzetbiztonsági, rendőrségi tapasztalatát tekintve nem csoda, hogy Tarjányi Pétert rendszeresen megszólaltatják szakértőként a mértékadó médiumok. Az utóbbi években nem volt olyan a politika, a titkosszolgálatok és a rendfenntartó szervek összefonódását érintő botrány, amelyben ne kérdezték volna meg a véleményét az okokról, a háttérben lezajló játszmákról és a lehetséges kimenetelekről.

Az üzleti élet mellett rendszeresen hívják szakértőnek biztonságpolitikai és rendőrségi ügyekben. Rendszeresen szerepel különböző tévécsatornák beszélgetős műsoraiban, napilapokban, internetes hírportálok cikkeiben.

(-)