VIGYÁZAT: Jegesek bizonyos útszakaszok a Csallóközben!

2015. február 8. - 18:49 | Régió

A vasárnapi havazás és az erős szél azt eredményezte, hogy több helyen száraz útszakaszról hajthatunk jegesre.

VIGYÁZAT: Jegesek bizonyos útszakaszok a Csallóközben!

Számos útszakaszon az tapasztalható, hogy míg az egyik pillanatban még teljesen száraz útszakaszon haladunk, addig a következő kanyar után hótakaró vagy jégpáncél borítja azt, ezért ajánlott óvatosan, körültekintően közlekedni, különösen, hogy besötétedett.

Alább felsorolunk néhány balesetveszélyes útszakaszt, ahol jeges útszakaszokkal találkoztunk:

- a 63-as főút ugyan a legtöbb helyen le van takarítva, Dunaszerdahelytől Hegyétén át Albárig, majd Alistálig is találkoztunk olyan útszakasszal, ahol az erős szél visszafújja a havat az úttestre. Néhol csak egy fél sávban lepi el a hó az úttestet, máshol még annyira sem, de aki nem vezet kellő körültekintéssel, meglephetik a hólepte, néhány tízméteres szakaszok.

- Alistál és Nyárasd, továbbá Alistál és Ekecs között is több helyen jeges útszakaszokra kell számítani, utóbbi esetben több ponton mindkét sávot jégpáncél borítja, vigyázzanak az enyhe kanyarokban!

- Ekecs és Bogyarét között ugyancsak lassan szabad haladni, hosszabb szakaszokon találkozhatunk csúszós, hóval behordott szakaszokkal. Láttunk ugyan hókotrót, de a folyamatosan fújó erős szél rendre visszahordja az útra a havat.

Az útkarbantartók Zjazdnost.sk nevű portálja emellett havas útszakaszokat jelez a 63-as teljes szakaszán Somorjától Dunaszerdahelyen és Nagymegyeren át Ekelig, Nagymegyertől a II/561-es úton Nádszegen át egészen Galántáig, Somorjától a II/506-os úton Bacsfán és Bősön át egészen Csiliznyáradig, a II/507-es úton Bőstől Dunaszerdahelyen, majd Pozsonyeperjesen át egészen Galántáig, a II/572-es (légi) úton Dunaszerdahelytől Miloslavovig. Csúszós szakaszokkal találkozhatunk az I/75-ös főúton Diószegtől Galántán, Vágsellyén és Érsekújváron át egészen kb. Nagysallóig.

Kérjük olvasóinkat, tájékoztassák társaikat hozzászólásokon keresztül a további veszélyes útszakaszokról.

-para-