DRÁMA: Szomszédjára, egy ismeretlen nőre és rendőrökre is lövöldözött a részeg férfi

2015. február 15. - 14:24 | Régió

Heves lövöldözés zajlott pénteken a koraesti órákban egy liptószentmikósi panellakásban. Mint utólag kiderült, a férfi erősen ittas állapotban volt.

A szemtanúk elmondása szerint a lövöldözés pénteken délután fél 5 környékén vette kezdetét egy panellakásban. Az erősen ittas állapotban lévő férfi először a szomszédjára, majd később már a rendőrökre is lövöldözött.

A 38 éves férfi szomszédjához indult, a bejárati ajtó azonban zárva volt, ezért fegyvert rántott, és az ajtó zárszerkezetére irányította fegyverét. A szétlőtt zár miatt az ajtót nem tudták kinyitni, ezért a fegyveres férfi újabb lövéseket adott az ajtó irányába. A lakás tulajdonosai azonnal kihívták a rendőröket.

A rendőrök rövid időn belül meg is érkeztek, a férfi ekkor azonban már visszatért otthonába. A részeg férfi, amikor meglátta a közeledő rendőröket, azzal fenyegetőzött, hogy lelövi őket.

A részeg férfi először három, majd további kettő lövést adott le a rendőrök irányába. A rendőrök az autójuk mögött bújtak fedezékbe. Közben a férfi egy arra közlekedő mit sem sejtő nőre is tüzet nyitott, azonban szerencsére egyszer sem sikerült őt eltalálnia.

A rendőröknek végül sikerült elfogniuk a lövöldöző férfit. Utólag kiderült, fegyverét illegálisan birtokolta. A férfi ellen eljárás indult, akár háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.


TASR/para