IDŐJÁRÁS: Búcsút inthetünk a tavaszi időnek, vasárnap akár bőrig is ázhatunk!

2015. február 21. - 13:06 | Régió

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szombat éjszakára és vasárnapra.

IDŐJÁRÁS: Búcsút inthetünk a tavaszi időnek, vasárnap akár bőrig is ázhatunk!

ÉJSZAKA:

Túlnyomóan felhős idő lesz a jellemző, néhol kisebb esőzésekkel is számolni kell, a délnyugati országrészben azonban éjszaka egyelőre nem várható csapadék. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérséklet -2 és -8 Celsius-fok között alakul, a déli, délnyugati régiókban fagypont körüli értékekre lesz kilátás. Továbbra is marad a gyenge légmozgás, a déli szél erőssége várhatóan nem haladja meg a 20 km/órás sebességet. A hegyvidékeken viharos széllökések várhatóak.

VASÁRNAP:

Az ország csaknem egész területén fokozatosan beborul és egyre több helyen alakulhat ki esőzés, az 1200 méter tengerszint feletti magasságú helyeken pedig havazás. Csapadék a délnyugati régiókban elsősorban a délutáni és az esti órákban várható, főként eső formájában. A nappali legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 Celsius-fok között alakul. Továbbra is marad a gyenge légmozgás.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet Aladin modelljének előrejelzése alapján Dunaszerdahelyen és környékén vasárnap 8 fok körüli értékekre lesz kilátás, eső pedig megközelítőleg 16 órától várható, majd egészen a késő esti órákig is eshet.


A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet első-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra heves széllökések okozta veszélyek miatt az alábbi régiókban:


SHMÚ/para