"A Pozsony-Komárom vasútvonalon található állomások melletti parkolóhelyek kiépítése nem tűr halasztást!"

2015. március 6. - 13:33 | Régió

Érsek Árpád, a Híd parlamenti képviselője szerint a Pozsony-Komárom vasútvonalon található állomások melletti parkolóhelyek kiépítése nem tűr halasztást, ezért nyílt levelet intézett Ján Počiatek közlekedési miniszterhez.

A január 22-i csölösztői találkozón, amelyen az R7-es gyorsforgalmi és D4-es autópálya előkészületeiről tájékoztatták a polgármestereket, Érsek Árpád kérésére Počiatek miniszter úr támogatásáról biztosította a RegioJet Pozsony-Komárom vonala melletti községekben a megállók melletti személyautók parkolására alkalmas terepek kialakítását.

Počiatek az ügyben segítséget és együttműködést ígért, így Érsek Árpád levélben fordult a miniszterhez. „Tekintettel arra, hogy az ingyenes, illetve kedvezményes vasúti közlekedés bevezetésével ezen a vonalon is jelentősen megnőtt az utasok száma, amely a 2014-es évben 2,025mil. volt, kérem, tájékoztasson arról, hogy milyen stádiumban van jelenleg az Ön által ígért támogatás.” olvasható a levélben.

Érsek emellett az érintett falvak polgármestereinek kéréseit is tolmácsolta. A falvak vezetői arról érdeklődtek, kihez forduljanak segítségért abban az esetben, ha a szóban forgó parkolóhelyek kiépítésének költségei a falura hárulnának.


h/para