Németországban jártak a nagymegyeri középiskola diákjai

2015. március 20. - 16:27 | Régió

A Nagymegyeri  Kereskedelmi Akadémia és a Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Gimnázium diákjai és tanárai számára Franciaország, Spanyolország és Lengyelország után Németországban folytatódott a Comenius projekt. 

Németországban jártak a nagymegyeri középiskola diákjai

Az adott téma „Street Art Bridges Europe” - „Az utca művészete összeköti Európát” a szó igazi értelmében működött, hiszen a diákoknak (Németh Veronika és Juhász Miriam) sikerült tehetségüket és idegennyelvi készségüket összekötni, „összemérni“ a francia, görög, szlovén, lengyel és német diákokéval.

A diákok 2015. március 11-én nagy lelkesedéssel keltek útra Horváth Erzsébet igazgatónővel és Lénárth Zsuzsanna projektkoordinátorral együtt.

Traunstein városában már várták a kis csapatot az iskola tanárai és diákjai szüleikkel együtt, akiknél Veronika és Miriam voltak elszállásolva. A diákoknak így alkalmuk nyílt az idegen nyelv gyakorlati használatára. A bajor hagyományokat felelevenítő reggeli igazi kuriózumnak számított. A workshop a traunreuti iskolában a számítógépes programnak és a diákok leleményességének köszönhetően kiválóra sikeredett, melynek eredménye annak a polónak a tervezete lett, melynek kivitelezésére majd a szicíliai találkozón kerül sor.

Találkozni, tapasztalatot cserélni, együttműködni más nemzetek iskolavezetésével, tanáraival, diákjaival, egyúttal megismerni egymás iskolarendszerét, kultúráját mindig nagy lehetőség. Az iskola büszke rá, hogy a projekt, amelyet benyújtottak, sikeres elbírálásban részesült, hisz ennek köszönhetően már második éve működhetnek együtt hét ország iskolájával. Céljuk, hogy a diákok megismerjék más nemzetek kultúráját, az alkotás örömét, és nem utolsó sorban, hogy bátran kommunikáljanak angol, illetve német nyelven.

(Horváth Erzsébet)