Kutyapiszok és parkolási gondok – nyilvános fórumon beszéltek gondjaikról a lakosok

2015. március 26. - 06:57 | Régió

DUNASZERDAHELY – Sebők Pál független városi képviselő rendezett lakossági fórumot a Jilemnický utcai alapiskolában.

Kutyapiszok és parkolási gondok – nyilvános fórumon beszéltek gondjaikról a lakosok

A lakossági fórumon kb. 15-20-an jelentek meg. Sebők bevezetőjében elmondta, hogy nem célja populista javaslatokkal élni ellenben lerakni egy nyitott és áttekinthető városvezetés alapjait. „Ennek első pillére egy nyitott és kommunikáló városi hivatal” – szögezte le azzal, hogy szeretné, ha a lakosok nagyobb betekintést nyerhetnének a hivatali működésbe, a képviselők és a polgármester munkájába. Elárulta azt is, hogy ezzel kapcsolatosan benyújtott már egy javaslatot is, amelyet az elkövetkezendő testületi ülésen tárgyalhatják a képviselők.

Kiemelte, hogy a nyitott városvezetés második pillérért pedig az alkotja, hogy a lakosok aktívan bekapcsolódnak a képviselők és a polgármester ellenőrzésébe.

Sebők Pál

Az ezt követő fórumon bárki felszólalhatott, és elmondhatta, mi az, ami szerinte jelenleg nem működik megfelelően a városban. Szóba kerültek a szemétdíj-kedvezmények, a kutyasétáltatók némelyikének felelőtlensége, a szeméttárolók környékének áldatlan állapotai, valamint a parkolási gondok, köztük többek között az is, hogy a Galántai útról céges autóbuszokkal munkába indulók gyakran a lakótömbök között hagyják autóikat, ezzel meggátolva, hogy a helyi lakosok munkából hazajövet leparkolhassanak a saját házuk előtt.

-para-